Kako usavršiti testiranje programskih rješenja?

Kako usavršiti testiranje programskih rješenja?

Testiranje softvera je ključna komponenta tijekom procesa razvoja softverskih proizvoda koja osigurava njihovu kvalitetu i pouzdanost. Unapređenje poslovnih procesa kroz kontinuirano usavršavanje testnih modela je imperativ za svaku organizaciju koja teži izvrsnosti!

U skladu s tim, u RIS Software-u održana je prva u nizu edukacija na temu testiranja softvera. Zanimljivo predavanje pod nazivom “Testiranjem do savršenstva: ISTQB Foundation Level” pripremila je i održala Anja Fadejev Pavelić, dugogodišnja programerka u RIS-u s bogatim iskustvom u razvoju, održavanju i testiranju specijaliziranih poslovnih rješenja za klijente poput Croatia osiguranja i Croatia banke.

Edukaciji prisustvovali svi RIS Software timovi!

Predavanje je bilo namijenjeno svim timovima za razvoj softvera, Anja Fadejev Pavelić, RIS specijalizirana poslovna rješenja održala jepredavanje na temu testiranja softverskih proizvoda uključujući  developere, testere i voditelje projekata, a cilj je bio osnažiti timove potrebnim znanjem i vještinama za efikasno testiranje softvera. „Željela sam prenijeti svoja znanja i iskustva o procesu testiranja softvera prema standardima ISTQB-a i sudionike potaknuti na primjenu stečenog znanja u svojim timovima radi poboljšanja kvalitete i pouzdanosti softvera.“, rekla je Fadejev Pavelić u uvodnom dijelu.

Kombinacija teorijskih pristupa i primjera iz prakse testiranja softvera

Risovcima je razjasnila ključne koncepte, metode i prakse testiranja softvera, usmjerene prema visokim standardima ISTQB-a (International Software Testing Qualifications Board). Objasnila je značaj testiranja u svakom koraku razvoja softvera te je sugerirala kako primijeniti standardizirane prakse unutar timova. Osvrnula se na važnost testiranja u različitim fazama razvoja softvera, provela je sudionike kroz različite tehnike testiranja, poput crne kutije, bijele kutije, ispitivanja granica i mnogih drugih. Naglasak je stavila na najčešće korištene tehnike testiranja, pružajući praktične smjernice za implementaciju u svakodnevni rad. Kombinirajući teorijske koncepte i praktične primjere prezentirala je primjenu ISTQB standarda u stvarnim projektima.

Naprednim testiranjem osigurat će se visoka kvaliteta proizvoda i zadovoljstvo korisnika

Testiranje softvera igra ključnu ulogu u osiguravanju kvalitete i pouzdanosti softvera, čime se smanjuje rizik od grešaka i nedostataka te se osigurava visoka razina korisničkog zadovoljstva. Usvajanjem standardiziranih praksi i metoda, organizacije ostvaruju konkurentsku prednost i poboljšavaju svoje poslovne rezultate. RIS Software ulaže u unapređenje svojih rješenja kako onih izrađenih po narudžbi, tako i Cloud rješenja dostupnih kao SaaS usluga: Faros ERP i Ensolva za nabavu.

RIS Software ulaže u unapređenje svojih poslovnih rješenja, prati trendove u razvoju softvera, osluškuje potrebe tržišta te potiče zaposlenike na kontinuirano usavršavanje i napredovanje. Stoga se uskoro očekuju nova predavanja s ciljem unapređenja i usavršavanja testnih modela.

POGLEDAJ NAŠA RJEŠENJA!

Specijalizirani B2B softver za podršku procesima nabave

Za modernog nabavnog profesionalca i visoki menadžment u javnom i privatnom sektoru.

Integrirana cjelina ERP-a i billinga

Fleksibilan i pouzdan sustav s mogućnošću prilagodbe individualnim potrebama kupaca