iMIS

iMIS

Tvrtka RIS na području razvoja softvera za osiguravajuća društva radi od 1993. Godine. Većinu softvera je razvila u suradnji sa svojim partnerom Croatia osiguranjem, našim najjačim osiguravajućim društvom.

Tijekom tog vremena u RIS-u je stvorena ogromna baza znanja iz tog poslovnog područja. Pored toga, tvrtka RIS ima veliki broj visoko obrazovanih stručnjaka sa iskustvom i znanjem potrebnim za razvoj softvera za osiguravajuća društva, koji poznaju poslovnu tehnologiju i najmodernije alate za razvoj softvera. Od najvažnijih informatičkih sustava za potporu poslovnim procesima osiguravajućeg društva izdvojili bismo:

Sustav IMIS pokriva procese prodaje osiguranja podijeljene u nekoliko kategorija: specijalizirani moduli za više od 20 vrsta osiguranja, opći moduli za sve ostale vrste osiguranja, obračuni provizije za pribavljače, sustav za Croatia Zdravstveno osiguranje, reosiguranje.

Sustav IMIS WEB je web varijanta IMIS-a koja omogućava da se sustav IMIS koristi putem interneta sa bilo koje lokacije koja ima pristup internetu koristeći najnovije standarde na području sigurne razmjene informacija.
Sustav IMAGE je kompatibilan sustav sa sustavom IMIS i sa njim je potpuno integriran. Njegova specifičnost je ta da je posebno namijenjen poslovanju manjih agencija za prodaju osiguranja i pojedinačnim pribavljačima.

Sustav PLASMANI koji pokriva poslovne procese ulaganja osiguravajućeg društva, a pokriva više različitih vrsta ulaganja kao što su: Depoziti, Zajmovi temeljem polica osiguranja života, Kratkoročni i dugoročni zajmovi, Obveznice.