Digitalizacija poslovanja nije SF!

Digitalizacija poslovanja nije SF!

Posljednju live konferenciju održali smo prije više od godinu dana, zato je radionica u suradnji s HGK bila pravo osvježenje. Iskreno, poželjeli smo se osjećaja izlaska na govornicu i diskusije. Interakcija s publikom za RIS je od velikog značaja je svoje poslovne aplikacije razvijamo po modelu potrebe s ciljem rješavanja problema. Situacija s COVID 19 snažno se odrazila na načine poslovanja, osjeća se veći interes za digitalizacijom poslovanja, povećan je broj upita, a posebno je zamijećen da poslovnjaci više nego ikada traže pouzdano rješenje i stručne osobe kojima se mogu obratiti.

Sve je to pokazala i radionica u HGK. Unatoč učestalim virtualnim eventima na temu digitalizacije, našoj maloj radionici odazvalo se stotinjak sudionika iz cijele Hrvatske. Cilj nam je bio uspostaviti komunikaciju i pomoći im da se snađu u bespućima digitalizacije. Ne, digitalizacija nije znanstvena fantastika. Ona je tu, sveprisutna, nikada aktualnija, dostupna svima, a onima koji je znaju primijeniti itekako je korisna.

Zato su prisutni mogli naučiti kako uz pomoć specijaliziranih poslovnih aplikacija osigurati poslovnu izvrsnost tvrtke te kako definirati ključne strategije za uspjeh digitalnih napora. Digitalizacija poboljšava operativne učinkovitosti, omogućava donošenje boljih i informiranijih poslovnih odluka.

Digitalizacija mijenja poslovanje i predstavlja revoluciju u načinu poslovanja.

Goran Kreso, voditelj razvoja RIS-ovog  ERP sustava FAROS, sudionicima je prenio iskustva digitalizacije uz ERP sustav na svima bliskim primjerima: izvod i e-račun. Istaknuo je kako je ERP sustav okosnica poslovne organizacije te da bi svaki ERP sustav nove generacije trebao zadovoljiti tri kriterija: fleksibilnost i dostupnost u Cloudu s fokusom na podacima.

Hari Zamlić, stručnjak za unapređenje nabavnih procesa i upravljanja troškovima, osvrnuo se na bolnu točku svih poslovnih organizacija: nabavu. Pokazao je kako transformacija nabave u automatizirane procese štedi vrijeme i novac te na koji način pridonosi krajnjem uspjehu kompanije.

RIS-ovci su bili zatrpani pitanjima. Sudionike je zanimalo od cijene i načina plaćanja licence, preko sigurnosti podataka i DMS sustava do primjene ERP-a u knjigovodstvenim servisima, turističkim agencijama, proizvodnji i metaloprerađivačkoj industriji.

Ukoliko Vas zanima bilo što na ovu temu kontaktirajte nas za više informacija ili pratite naše aktivnosti i sudjelujete u novim događanjima!