Dvadeset nam je godina tek

Dvadeset nam je godina tek
ris-20godinaRIS d.o.o. smo inicijalno osnovali kako bismo se bavili izradom projekata za informacijske sustave. Tada (davne) 1993. godine smo bili među hrvatskim pionirima na tom polju. Kroz godine, tijekom kojih smo, pogađate – kontinuirano učili i uložili puno truda i rada,danas ponosno možemo reći da smo jedna od većih tvrtki specijaliziranih za planiranje, projektiranje, savjetovanje, izradu, implementaciju i održavanje složenih informacijskih sustava u Hrvatskoj. Ali, to nije sve! Kako volimo ono što radimo, logično – radimo to dobro. Strasti, entuzijazma i želje za novim izazovima nam nikako ne nedostaje pa imamo viziju postati vodeća tvrtka u proizvodnji softvera za trgovačka društva, osiguranje i bankarstvo.

Ključ uspjeha: ljudi

team-workSigurno ste čuli za onu dobru, staru od Winston Churchilla: „Uspjeh nikad nije finalan, a neuspjeh nikad nije fatalan: hrabrost je ono što se računa.“ Definitivno. Ideja, kreativnosti, upornosti, težnji ka perfekcionizmu, ali i hrabrosti imamo na pretek. No, pravo je pitanje tko stoji iza tog uspjeha i svih navedenih karakteristika?Opet bismo citirali nekog pametnijeg od nas na ovom području:  „Ljudski potencijal najvažnija je imovina tvrtke“. Sa sigurnošću možemo reći da se s tim mišljenjem apsolutno slažemo. Od samih početaka, posvećeni smo profesionalnom razvitku naših stručnjaka, jer smo svjesni  iznimne važnosti timskog rada, zadovoljnih djelatnika, i njihovog utjecaja na cjelokupan rad tvrtke.
Kontiuniran rast i razvoj RIS-a zbog toga dugujemo upravo svim našim zaposlenicima – bivšim i sadašnjim, ali i našim klijentima i partnerima koji nam kroz dugogodišnju suradnju iskazuju povjerenje i zbog kojih smo u mogućnosti biti sve – bolji. I zato, hvala vam!

Nismo u oblacima, ali zato naši softveri jesu : )

post-faros-cloudIako s lakoćom možemo odraditi bilo kakav posao, uključujući i posebna, naručena računalna rješenja za velike klijente (među kojima se ističu Croatia Osiguranje, Croatia Banka i Hrvatska Radiotelevizija), nije nam namjera raditi na složenim softverskim rješenjima za isključivo velike organizacije.U želji da korisničku bazu proširimo na što veći broj korisnika, osobito srednjih i malih tvrtki, nudimo i tzv. aplikacije „u oblaku“, tj.  softvere koji se zasnivaju na Saas modelu (Software as a Service) umjesto prodaje softverskih paketa. Rezultat su smanjeni troškovi koji su potrebni za ulaganja u računalnu opremu i programe, jer se softver jednostavno – iznajmljuje za korištenje. Neskromno ćemo komentirati – super, zar ne?

FAROS – jedan od najpoznatijih RIS-ovih proizvoda

faros-tamniJedan od naših najpoznatijih proizvoda koji se temelji na SaaS modelu svakako je FAROSERP rješenje (Enterprise Resource Planning), odnosno integralni informacijski sustav namijenjen upravljanju cjelokupnog poslovanjem tvrtke. Naši klijenti ga vole jer im FAROS uvelike olakšava poslovanje bez obzira na tip djelatnosti, te ujedno smanjuje troškove poslovanja.Naime, FAROS je jednostavan za implementaciju i korištenje, cijena je prihvatljiva, a ono najbolje – klijenti plaćaju samo onoliko koliko ga koriste. Ovakve poslovne aplikacije, tzv. softveri „u oblaku“ kod nas su još uvijek rijetki, no, polako, ali sigurno i to se počelo mijenjati upravo zato što su mnogi korisnici prepoznali mnogobrojne prednosti korištenja softvera jednostavnim pristupom na internet.Zahvaljujući modularnoj izvedbi i skalabilnosti infrastrukture na kojoj se temelji, FAROS se može prilagoditi malim, srednjim i velikim tvrtkama, bez obzira na djelatnost koju obavljaju i bez obzira na broj zaposlenika u tvrtki. Korisnici FAROS-a su tvrtke koje obavljaju različite trgovačke i uslužne djelatnosti, komunalne djelatnosti, računovodstveni servisi, te financijske i druge ustanove.

RIS - u korak s vremenom

Praćenjem novih dostignuća i tehnologija na informatičkom tržištu, RIS se uvijek prilagođavao najmodernijim rješenjima nudeći svojim korisnicima instrumente i alate koji osiguravaju sigurnost, stabilnost i kontinuitet kroz duža vremenska razdoblja. Ili jednostavno rečeno: pomno osluškujemo želje i potrebe naših korisnika kako bismo im pružili što bolju uslugu, kojom će biti zadovoljniji i oni, a time i mi. Čisti win – win!Nadamo se da je sve ovo i više nego dovoljno razloga da nam se s punim povjerenjem obratite kada sljedeći put budete morali naručivati softver za vašu tvrtku ili ako budete imali potrebe da posebno za vašu tvrtku razvijemo informacijski sustav. Jednostavno, vesele nas novi izazovi; i vjerojatno upravo zato nakon 20 godina rada imamo toliko pozitivnih iskustava, referenci, ali i motiva i elana da nastavimo istim tempom dalje. : )