eNabava na data centru Fine, Hrvatska lutrija prvi korisnik!

eNabava na data centru Fine, Hrvatska lutrija prvi korisnik!

Predsjednik Uprave RIS-a Mile Pavlić u petak je, 27. studenoga 2015. godine, potpisao Ugovor o pilot projektu uspostave servisa eNabave s predstavnicima Fine, Hrvatske lutrije i Državnog ureda za središnju javnu nabavu: Željkom Pavićem, članom Uprave Fine, Ivančicom Franjković, zamjenicom predstojnika DUSJN-a i Danijelom Ferićem, predsjednikom Uprave Hrvatske lutrije.

U skladu s dogovorom RIS-a i Fine, time je započela prva faza informatizacije nabave putem centraliziranog internet aplikativnog rješenja na resursima Fine i pomoću RIS-ovog sustava eNabava.

Hrvatska Lutrija uključila se u pilot projekt kao korisnik i tako postala prva javna institucija u Hrvatskoj koja primjenjuje sustav eNabave kojim je obuhvaćena informatizacija bagatelne nabave. Kao i za sve svoje korisnike, RIS će za zaposlenike Hrvatske Lutrije organizirati obuku, a na raspolaganju će im cijelo vrijeme biti i odjel korisničke podrške koji će im pomagati prilikom primjene aplikacije na bagatelne tendere u tijeku.

Po okončanju pilot projekta, aplikacija će biti ponuđena kao novi servis Fine na DATA CENTRU (u oblaku) putem Interneta i koristiti će je sva tijela javne vlasti RH. Na kraju istaknimo kako sustav eNabave omogućava transparentnu nabavu i njezinu kontrolu, a pristup mogu dobiti svi koji ga zatraže, od saborskih zastupnika do predstavnika medija.

Racionalno Inovativno Sigurno – od zahtjeva do ugovora

eNabava je dio naprednog informacijskog sustava Smart menadžer kojega je tvrtka RIS d.o.o. razvila uz financijsku potporu Svjetske banke. Zahvaljujući brojnim prednostima, sustavi elektroničke nabave veoma su populari diljem svijeta, osobito u naprednim državama poput SAD-a, Australije i zemalja EU-a. RIS-ov sustav eNabave prilagođen je poslovanju malih, srednjih i velikih tvrtki te organizacijama iz javnog sektora.  Korisnici sustava elektroničke nabave ističu značajne uštede novca i vremena te povećanje učinkovitosti. Osim toga, sustavi e-nabave osiguravaju transparentno poslovanje, onemogućavaju korupcijske aktivnosti i malverzacije u procesima nabave te potpunu kontrolu i nadzor ovlaštenim osobama. RIS d.o.o. za sada je jedini proizvođač potpunog rješenja sustava e-nabave, od Zahtjeva do Ugovora uključujući i eAukcije, u Hrvatskoj i široj regiji.