eNabava predstavljena riječkim gospodarstvenicima

eNabava predstavljena riječkim gospodarstvenicima

Posljednjih godina nabava se izdvojila kao dio ključni dio poslovnog procesa i kao takva doživjela je velike promjene. Prateći svjetske trendove u poslovanju, pred tri godine osnovali smo razvojno istraživački tim koji se bavi isključivo rješenjima za unapređenje nabavnog procesa.

Rezultate višegodišnjeg rada s ponosom smo predstavili vodećim riječkim gospodarstvenicima u dvorani HGK Rijeka. Osim predstavljanja eNabave, svojeg naprednog softverskog rješenja za upravljanje procesima nabave, polaznicima seminara nastojali smo dati konkretne odgovore što i kako mijenjati.

Daniel Pavlić, voditelj istraživanja i razvoja proizvoda eNabava i MaxyT

Daniel Pavlić, voditelj istraživanja i razvoja proizvoda eNabava i MaxyT

Daniel Pavlić, voditelj tima eNabava, definirao je pojam e-nabave, prisutnima je objasnio kako funkcionira proces elektroničke nabave prikazujući pritom kako se i gdje tradicionalni procesi smještaju u elektronički nabavni proces. Povećanje efikasnosti, direktne uštede i transparentnost direktne su prednosti uvođenja softvera za e-nabavu koje je Pavlić  prikazao na primjeru češkog grada Ostrave koji je postigao velike uspjehe uvođenjem softvera za e-nabavu.

Davor Popović, direktor sektora nabava u Podravki

Davor Popović, direktor sektora nabava u Podravki

Kako funkcionira nabava u velikoj korporaciji i kako  je iskorišten RIS-ov softver eNabava prikazali su naši partneri iz Podravke. Direktor centralne nabave Podravke Davor Popović govorio o organizaciji i funkcioniranju nabave u Podravki, domaćem lideru u proizvodnji prehrambenih proizvoda koja RIS-ov eNabava softver.

Mato Vukić, power user softvera eNabava u Podravki

Mato Vukić, power user softvera eNabava u Podravki

Mato Vukić kao power user softvera eNabava u Podravki prezentirao je upotrebu alata za povođenje eAukcija, od pripreme projekta, istraživanja tržišta do kreiranja projekta i provođenja aukcija. Pritom je naglasio da je osim dobre pripreme najznačajnija podrška menadžmenta.

Seminar je okončan atraktivnim provođenjem eAukcije uživo tijekom kojega su polaznici seminara dobili potpun uvid u modul za eAukcije. Ovaj dio bio je osobito zanimljiv Podravkinim dobavljačima koji su imali priliku pobliže upoznati softver s kojim su se već susretali.

Nabava se još jednom pokazala izazovnom i atraktivnom temom. Okupili smo direktore i voditelje nabave vodećih riječkih tvrtki koji su aktivno sudjelovali i postavljali pitanja našim predavačima te su otvoreno izkazali zadovoljstvo seminarom koje im je dalo „niz konkretnih savjeta na primjerima iz prakse“. Za one koji su propustili seminar – led smo probili, bit će ih još!