Interne radionice za uspješnije upravljanje projektima

Interne radionice za uspješnije upravljanje projektima

Pojam dijeljenje znanja, poznatiji u engleskoj varijanti knowledge sharing, smatramo jednim od ključnih elementa za postizanje uspjeha. O njegovim učincima provedena su brojna istraživanja, napisani su znanstveni radovi i knjige, a zaključci su isti: primjena poslovanja po principima knowledge sharing-a pozitivno utječe na cjelokupni uspjeh kompanija, potiče komunikaciju među zaposlenicima i brže donošenje pravih odluka, rezultira rastom i inovacijama te podiže kvalitetu pružanja usluga.

Upravljanje projektima po načelima Project Management Professional

Možda do sada nismo previše pisali o tomu, no Risovci i Risovke  često se okupljaju na internim radionicama kako bismo podijelili znanje iz različitih područja (nove tehnologije, psihologija komuniciranja, korisnička podrška, poslovni procesi, isl.), a sve s ciljem unaprijediti RIS-ove proizvode i usluge. Sada smo po prvi put pokrenuli ciklus internih radionica na godišnjoj razini, i to na nama iznimno važnu temu Upravljanje projektima. Inicijatori događanja, naši PMP-ovci, Daniel Pavlić i Bernarda Šiljeg preuzeli su uloge organizatora i predavača. Jednom tjedno obradit ćemo i diskutirati znanja i vještine, alati i tehnike potrebne za kvalitetno upravljanje projektima. Teme će se obrađivati prema načelima renomiranog Instituta za upravljanje projektima (PMI) sukladno literaturi za pripremu polaganja ispita za certifikat PMP. Risovci će se detaljnije upoznati s ključnim aspektima iz pet domena uspješnosti projekta: iniciranje, planiranje, izvođenje, praćenje i kontrola te  zatvaranje projekta.

Profesionalna i društvena odgovornost

Ciklus radionica otvorio je Daniel Pavlić s intrigantnom temom Osnovni koncepti profesionalne i društvene odgovornosti u okviru upravljanja projektima. Voditelj projekta koji se ne ponaša profesionalno i etički može imati štetan utjecaj na projekt, organizaciju i na profesiju u cjelini. Pavlić je provokativnim pitanjima potaknuo zanimljivu diskusiju o poželjnim etičkim i moralnim postupcima u poslovanju.

Projekti u RIS-u

U RIS-u se na godišnjoj razini provede više od 50 projekata, iz FAROS-a, tima za razvoj sustava za upravljanje poslovanjem otkrili su mi kako je trenutačno otvoreno deset projekata. Svi naši zaposlenici imaju veliko iskustvo u upravljanju projektima, a po završetku radionica vjerujemo da ćemo biti pametniji.