RIS za Grad Rijeku uvodi Ensolvu za napredno upravljanje jednostavnom nabavom

RIS za Grad Rijeku uvodi Ensolvu za napredno upravljanje jednostavnom nabavom

RIS je s Gradom Rijeka potpisao ugovor o digitalnoj transformaciji jednostavne nabave. U tijeku je implementacija naprednog sustava za upravljanje nabavom, a početak korištenja očekuje se najkasnije u prosincu.

Projekt je pokrenut s ciljem poboljšanja efikasnosti, podizanja transparentnosti nabave te poticanja tržišnog natjecanja, a osobito radi poticanja sudjelovanja malog i srednjeg poduzetništva na tržištu javne nabave.

Ensolva omogućuje gospodarskim subjektima vremenski neograničenu i u potpunosti besplatnu registraciju u sustav, pristup svim objavljenim dokumentima u postupcima jednostavne nabave Grada Rijeke te predaju elektroničkih ponuda. Ensolva također štiti integritet i tajnost ponuda sve do trenutka isteka roka za dostavu ponuda.

Ensolva elektroničkim putem obavještava zainteresirane gospodarske subjekte o svakoj promjeni koju će Grad Rijeka izvršiti u konkretnom postupku nabave za koji su iskazali svoj interes (bilo preuzimanjem dokumentacije, bilo predajom ponude). Na taj način osigurava se potpuna transparentnost u postupcima jednostavne nabave Grada Rijeke, kao i jednaki tretman svih zainteresiranih gospodarskih subjekata.

Grad Rijeka može sustav koristiti i za provođenje istraživanja tržišta dostavom javnog poziva za dostavu neobvezujućih informativnih ponuda svim zainteresiranim gospodarskim subjektima.

Kako bi sve bilo spremno na vrijeme, Grad Rijeka već sada je pokrenuo proces registracije na Ensolva portalu dobavljača gospodarskih subjekata koji žele surađivati s Gradom.

Postupak registracije na Ensolva portal dobavljača prilično je jednostavan i besplatan.

REGISTRIRAJ SE!

Upute za registraciju, e-mail adresa i broj telefona za podršku u korištenju aplikacije nalaze se u podnožju navedene web stranice. Registrirani korisnici Portalu dobavljača pristupaju putem sljedeće poveznice: https://portal.ensolva.com/user/login.

Zahvaljujemo Gradu Rijeci na ukazanom povjerenju. Troškovi su uvijek osjetljivo područje u svakoj organizaciji bila ona javna ili privatna, a jednostavna nabava u instituciji kao što je Grad Rijeka iznimno je kompleksna i zahtjevna. S obzirom na to da Ensolvu za postupke jednostavne nabave već duže vrijeme s uspjehom koriste i drugi gradovi, ministarstva, komunalna društva i bolnički centri, vjerujemo da će i Grad Rijeka i njihovi suradnici vrlo brzo pohvatati konce i posložiti kockice. Prvi opipljivi rezultati mogu se očekivati kroz šest mjeseci korištenja.