Nova 2021. – novi početak

Nova 2021. – novi početak

“Nakon oblaka dolazi sunce” ili nakon 2020. dolazi 2021. godina!

Događanja proteklih dvanaest mjeseci ostavit će dubok trag na privatne i poslovne živote koji će se najviše očitovati u načinu življenja i poslovanja. Krizna, teška i stresna vremena u pravilu znače nove početke, potiču promjene i činjenje.

Nakon nekoliko godina stabilnosti svjetsko gospodarstvo dobilo je snažan udarac. Prema MMF-ovim predviđanjima pad svjetskog gospodarstva je oko 4,4%, ali prognoza je za brzi oporavak već u sljedećoj godini. Projekcije za hrvatski BDP su nestabilne i neujednačene. Prema EU komisiji hrvatski BDP je pao za 9,6%, a sve prognoze nažalost ukazuju da se tijekom sljedeće godine nećemo u potpunosti izvući iz krize. Hrvatsko gospodarstvo muče dvije ključne boljke: prevelika zavisnost o jednoj djelatnosti – turizmu i skromne investicije u napredak poslovanja.

Digitalizacije će biti važan pokretač goospodarskih aktivnosti

Uskprkos izazovima, RIS je zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s partnerima i klijentima ojačao poslovnu povezanost. Svoje ciljeve smo postigli: povećali smo tim, očuvali zdravlje, povećali obim poslovanja i pomogli smo svojim kupcima čije je poslovanje bilo ugroženo. Usluga Clouda bila je od presudne važnosti za rad na daljinu. Mnogi su prepoznali vrijednosti tehnologije i slabosti svojeg načina poslovanja. Zamjetan je porast broja upita za poslovnim softverom. S obzirom na brze promjene uvjeta i načina poslovanja, predviđamo IT-u svijetlu budućnost. Zamislite kako bi izgledao svijet za vrijeme lockdowna-a da nije bilo digitalizacije. Bio bi potpuno zaustavljen.

Vjerujemo da će sljedeću godinu obilježiti još veće promjene i napredak u digitalizaciji. Očekujemo da će javni sektor iskoristiti najavljena sredstva iz EU fondova i digitalizirati svoje procese što će svim građanima još više približiti javno poslovnaje.

Digitalizacija nije privremeni trend, već dugotrajno rješenje. Neophodno je stvoriti napredno digitalno iskustvo u smislu praktičnosti, brzine, stabilnosti i kvalitete, a trebaju je prihvatiti svi koji žele biti uspješni u budućnosti.