PMI certifikat

PMI certifikat

Ponosni smo što smo krajem prošle godine dobili još jedan certifikat kao priznanje naših visokostručnih kvalifikacija i kvalitetnog rada – PMI certifikat – globalno poznat i priznat certifikat koji pokazuje da dobitnik certifikata ima potrebna znanja, iskustva, obrazovanje i kompetencije za profesionalno vođenje projekata.

Što je PMI?

PMI je vodeća svjetska udruga koja okuplja profesionalce na području upravljanja projektima. Udruga je osnovana 1969. godine, a danas kroz 250 ogranaka iz više od 70 zemalja okuplja više od 420.000 članova i nositelja certifikata. 

PMI-ova titula Project Management Professional (PMP) je najvažnije priznanje za voditelja projekta. Certifikat je međunarodno poznat, a priznaju ga mnoge industrije i tvrtke. Uključuje obaveznu edukaciju, iskustvo, volju za razvoj i profesionalni doprinos te ispit. PMI nudi opsežan program certificiranja i mogućnost certifikacije voditelja projekata na nekoliko različith razina stručnosti.

Koji je glavni cilj PMI-a?

Glavni cilj PMI-a je promoviranje projekt menadžmenta (PM) kao profesije i profesionalnosti u vođenju projekata.

Pojam projekta obično se definira kao “privremeno nastojate poduzeto kako bi se došlo do jedinstvenog proizvoda, usluge ili rezultata.” Također, kada se spominje “upravljanje projektom” smatra se da se radi o primjeni znanja, vještina, alata i tehnika na projektne aktivnosti kako bi se ispunili projektni zahjevi, a osoba koja je odgovorna za postizanje projektnih ciljeva naziva se upraviteljem projekta.

Uspješno upravljanje projektima organizacijama donosi mnoge poslovne prednosti, poput bržeg povratka investicija, boljeg profita, ali i većeg zadovoljstva klijenata. Pojedincu znanje upravljanja projektima omogućuje da svoja zaduženja obavi kvalitetnije, brže i lakše. Zato i nije neobično da su znanje i iskustvo u upravljanju projektima na tržištu sve traženij

PMI Hrvatska

Profesionalci na području upravljanja projektima u Hrvatskoj okupljeni su u hrvatskom ogranku PMI-a; PMI chapter Zagreb, Croatia je dobrovoljna i neprofitna strukovna organizacija koja promovira razvitak i unapređenje upravljanja projektima u Hrvatskoj.

Vizija PMI chapter Zagreb, Croatia je biti pokretač promjena i najvažniji čimbenik u razvoju kakvoće rada na projektima i produktivnosti upravljanja projektima, organizator relevantnih događaja (konferencija, seminara) i poveznica relevantnih sudionika u upravljanju projektima te partner u promicanju i zastupanju interesa struke, znanja i vještina upravljanja projektima.

Gospodarski sektori s najvećim brojem PMI članova

  • pmi_logoinformacijske tehnologije: 22.934
  • hardware/software: 12.059
  • financije: 9.195
  • telekomunikacije: 8.015.

Kako je Project Management Insitute (PMI) najveća međunarodna udruga voditelja projekata, odnosno project managera, s centralnim uredom u SAD-u, a PMI je ujedno globalni lider u razvoju standarda za vođenje projekata – činjenica da su i djelatnici RIS-a nositelji ovog prestižnog certifikata svrstava RIS u sam vrh tvrtki u Hrvatskoj čiji voditelji projekata imaju ovaj certifikat.

Sve to je još jedan razlog više da RIS bude prepoznat kao partner koji je u stanju odraditi kvalitetno vođenje, upravljanje i nadzor svih vrsta projekata bez obzira na njihovu kompleksnost.