RIS d.o.o. u SAD-u predstavio novu verziju svog proizvoda Thin@

RIS d.o.o. u SAD-u predstavio novu verziju svog proizvoda Thin@

Krajem rujna, vratili smo se iz SAD-a gdje smo i ove godine sudjelovali na trodnevnoj konferenciji Clarion International Developers’ Conference (CIDC 2013) koja se ove godine održala po drugi puta na istom mjestu, u Orlandu (Florida).

Kako smo nedavno pisali, prvi put smo na CIDC-u sudjelovali 2011. g., kada smo naš proizvod Thin@ prvi put predstavili svijetu. Novost je da smo ove godine predstavili novu verziju: Thin@ 3.0 Asteria, kao i implementaciju te nove verzije Thin@-a u naš novi informatički projekt.

Tema konferencije CIDC 2013

I ovaj put za organizaciju konferencije zaslužan je već dobro poznat ClarionLive, tvrtka koja organizira Clarion webinare: www.clarionlive.com, kao i njihovi partneri – tvrtka Softvelocity, koji su otvorili ovogodišnju konferenciju čija je tema bila „Clarion 9“ – nova inačica tog popularnog alata.

Kao i prije dvije godine, CIDC je okupio više od 100 sudionika iz različitih zemalja diljem svijeta, kao i najpoznatije proizvođače dodatnih alata za Clarion. Prije službenog početka konferencije održana su dva dana NetTalk radionica, alata koji služi za razvoj web aplikacija u Clarionu

Razmišljanje u slojevima

Da se radi o kvalitetnom kongresu, može se zaključiti i po količini zanimljivih predavanja koja je bilo moguće poslušati već prvog dana. Primjerice, izdvojili bismo:“Thinking in Layers” Mikea Hansona koji je predstavio ispravne načine slojevite izgradnje aplikacija, ili“Transforming Embed Code” Dave Harmsa,osnivača i vlasnika Clarion Magazina koji je govorio o načinima na koji se klasičan kod treba pretvoriti u oblik koji je lakši za testiranje.  Niz zanimljivih predavanja nastavio se i sljedeći dan, a nas se posebno dojmio“Inside Clarion 9” Bruce Johnsona koji je prezentirao neke zanimljive karakteristike nove inačice Clariona.

Priprema, pozor, RIS!

U 17:30 sati bio je termin kada je naš tim održao prezentaciju nove inačice Thin@-a, našeg popularnog alata za razvoj Cloud aplikacija korištenjem Clariona.

Prezentaciju je započeo Marko Golem predstavljanjem glavnih karakteristika Thin@ 3.0 Asteria softvera, a nastavio je Daniel Pavlić demonstrirajući praktičnu uporabu Thin@ alata kao rješenje za razvoj Cloud softvera za jednu hrvatsku kompaniju.

Treći i posljednji dan, konferenciju je zatvorio direktor tvrtke Softvelocity prigodnim Q&A dijelom predavanja, gdje je dao priliku široj publici postaviti razna pitanja o budućnosti Clariona, a ujedno je i najavio marketinške promjene u svojoj kompaniji u cilju približavanja alata široj programerskoj publici korištenjem društvenih mreža i internet portala.

Sve u svemu, izuzetno smo zadovoljni prijemom naših predavanja, osobito zbog doista mnogobrojnih pozitivnih reakcija naših sadašnjih, ali i potencijalnih korisnika koji su nam još jednom potvrdili interes za korištenjem našeg proizvoda. Možemo reći da je sudjelovanje na konferenciji prošlo odlično za Thin@ i RIS budući da smo se još jednom uvjerili da naši proizvodi mogu konkurirati i na međunarodnom tržištu.