RIS ima trostrukog Ironmana!

RIS ima trostrukog Ironmana!

U izvanrednom sportskom podvigu naš kolega Risovac Marin Babin uspješno je savladao izazovnu utrku IUTA World Cup ULTRA TRIATHLON u Bad Radkersburgu.

Ovim postignućem Marin je zauvijek ušao u povijest kao šesti Hrvat koji je prešao ovu nevjerojatno zahtjevnu stazu, a među svojim sunarodnjacima ostvario je drugo najbolje vrijeme na cilju.

Ukupna duljina utrke iznosila je impresivnih 678 kilometara, što je dulje od hrvatske obale. Marin je imao na raspolaganju 60 sati za završetak utrke, no uspio je preći ciljnu liniju nakon samo 51 sata, 54 minute i 16 sekundi. Utrka se sastojala od tri iznimno zahtjevne discipline: plivanja u dužini od 11,4 kilometra, bicikliranja na 540 kilometara i 126,6 kilometara trčanja. Ovom uspjehu prethodili su mjeseci mukotrpnih i pomno planiranih priprema, uz logističku podršku stručnjaka i entuzijasta okupljenih u Babin Teamu. Marin ističe: “Na ovakvim natjecanjima iznimno je važna podrška osoba s iskustvom na sličnim utrkama. Pratili su me moja supruga Anita Babin, brat Neven te kolege iz kluba Franko Faustini i Miodrag Šarac.”

Marin Babin je dokazao da se snovi i postavljeni ciljevi mogu ostvariti uz mukotrpan rad, nekad i višesatnu agoniju, ali uz odlučnost i osmijeh. Ovo izvanredno postignuće nije samo Marinov osobni trijumf, već i inspiracija za sve nas da prepoznamo važnost fizičke aktivnosti, čak i u svakodnevnom životu.

Marin Babin, sportaš od malih nogu i IT stručnjak, naglasio je: “Kao netko tko radi u IT sektoru, znam koliko sjedenje cijeli dan može biti destruktivno za ljudski organizam. Moja strast prema triatlonu nije samo osobna, već i motivacija za sve da se kreću i brinu o svom zdravlju.” Tijekom ove godine Marin je prošao temeljite pripreme uključujući sudjelovanje u nekoliko humanitarnih utrka te utrku poludugog triatlona u Mađarskoj.

RIS Software podržava i prati Marina na svim sportskim pustolovinama! Ponosni smo što smo bili dio ovog nevjerojatno uzbuđujućeg sportskog poduhvata.