RIS otvara izazovnu utakmicu na američkom tržištu!

RIS otvara izazovnu utakmicu na američkom tržištu!

Novi RIS-ov proizvod pokazao se pravim rješenjem za glavni problem koji se nametnuo uoči i tijekom konferencije. GUI manager privukao je pažnju Clarion znalaca koji su pokazali zanimanje i za druge RIS-ove proizvode. Bio je to najuspješniji posjet CIDC-u, ostvarili smo niz poslovnih kontakata i tako otvorili utakmicu na iznimno zahtjevnom i konkurentnom američkom tržištu

I ove godine bili smo dio svjetske Clarion elite koja se krajem rujna i početkom listopada okupila na Floridi u Orlandu povodom Clarion International Developer’s Conference (CIDC 2015). Jedan od najpriznatijih programerskih skupova okupio je preko 160 sudionika iz cijeloga svijeta koji su kao i uvijek, iskoristili priliku za razmjenu iskustava, znanja, postavljanje problema i traženje rješenja, a na ovogodišnjem CIDC-u svi su pričali i o RIS-u…

RIS inovativnim rješenjem obilježio CIDC 2015!

Marko Golem održao je prezentaciju o Thin@ 3.2 i GUI manageruVeć na samom početku konferencije, ali i tijekom predavanja definirana je što hitnija potreba za osmišljavanjem adaptivnog alata koji pruža mogućnost aplikaciji da se automatski prilagođava različitim rezolucijama monitora. Svi prezenteri ujedinili su se u zaključku kako se u što skorijoj budućnosti treba osmisliti rješenje…

…I…

…onda je za govornicu stao naš Clarion stručnjak Marko Golem i u samo nekoliko minuta Clarionovcima prezentirao GUI manager, odnosno automatski „window resizer“ – RIS-ovo inovativno rješenje za navedeni problem! Definitivno, bila je to vrlo skora budućnost (op.a.)! Sa zadovoljstvom smo promatrali reakcije najvećih stručnjaka koji su sa zanimanjem popratili i predstavljanje mogućnosti pretvaranja Clarionova izbornika u alatnu traku te najnovijih svojstava Thin@ 3.2, odnosno automatske dijagnostike za rješavanje problematike pri radu Thin@ servera.

Kako u RIS-u uz teoriju uvijek ide i praksa, sve rečeno predstavljeno je na konkretnim primjerima naših proizvoda eNabave i MaxyT.

Zahvaljujući RIS-ovom inovativnom rješenju, na zadovoljstvo programera diljem svijeta, Clarion aplikacije ubrzo će se moći prilagođavati različitim veličinama ekrana što znači da će Clarion u skoroj budućnosti bez problema raditi jednako dobro na tabletima, mobitelima i desktop računalima različitih rezolucija.

O CIDC-u 2015

4Trodnevni svjetski susret stručnjaka za Clarion organiziraju tvrtke SoftVelocity i ClarionLive koje posljednjih nekoliko desetljeća okupljaju stručnjake i korisnike Clariona te proizvođače dodatnih alata za Clarion, a sve s ciljem unapređenja i usavršavanja jednog od najpopularnijih programerskih jezika. CIDC 2015 obilježila su zanimljiva i kvalitetna predavanja vodećih Clarion stručnjaka, a kongres je završio Q&A, odnosno pitanjima sudionika i odgovorima Boba Zaunera iz tvrtke SoftVelocity koja je kreirala Clarion.

Clarion je jedan od najpopularnijih i najstarijih programskih jezika četvrte generacije kreiran 1986. godine. RIS ga koristi pri kreiranju svojih softvera od svojih početaka. Tijekom godina ostvarili smo iznimnu suradnju i partnerstvo s tvrtkom SoftVelocity i ugled među „Clarionovcima“ pa smo se tako prije šest godina našli u privilegiranom krugu predavača i jedni smo od rijetkih proizvođača softvera koji su dobili priliku na CIDC-u prezentirati svoj rad.

Snimka prezentacije