RIS proslavio 25. rođendan!

RIS proslavio 25. rođendan!

RIS proslavio 25. rođendan!

U četvrtak, 6. rujna 2018. godine, sa svojim smo suradnicima, partnerima i prijateljima proslavili svoj veliki, 25. rođendan. Proslava se održala u Kastvu, u prostoru Vikotove bačvarije i na Trgu Lokvina, u restoranu Kukuriku. Goste su prigodnim repertoarom zabavljali Damir Kedžo, Ženska klapa Kastav i violinistica Avi, dok je program vodila Belma Džomba. Uz nekoliko prigodnih riječi Mateja Mostarca – gradonačelnika Kastva, uzvanike su pozdravili i naš Predsjednik Uprave prof. dr. sc. Mile Pavlić, g. Damir Tus, predstavnik HRT-a i dr.sc. Vidoje Vujić, prof. emer., koji je u ime Županijske komore Rijeka RIS-u dodijelio Priznanje za 25 godina uspješnog poslovanja i znatan doprinos razvoju i implementaciji poslovnih rješenja.

Bogata prošlost i veliki planovi za budućnost

“Puno velikih stvari smo postigli u ovih 25 godina. Ako bih trebao nešto izdvojiti, rekao bih da se najviše ponosim činjenicom da svoje poslovanje temeljimo isključivo na proizvodnji vlastitih softverskih proizvoda za različite grane industrije. To je izuzetno težak put razvoja od kojeg su mnogi odustali. Mi smo u tome uspjeli zahvaljujući transformaciji tvrtke: od male, praktički konzultantsko-uslužne tvrtke došli smo do visokoorganiziranog sustava za proizvodnju softvera koji danas broji 40 ljudi.

Ipak, rekao bih da nas u budućnosti očekuju dva vrlo važna izazova. Na području interne organizacije, to je definitivno transformacija našeg dosadašnjeg razvojnog sustava na nove tehnološke platforme. Obzirom da u našem portfelju imamo veliku količinu softverskih proizvoda sa stotinama tisuća linija koda, to je izuzetno zahtjevan poduhvat. Pored toga, naši ljudi (od kojih je većina developera) moraju proći intenzivne i dugotrajne edukacije.

Drugi važan izazov je značajniji izlazak na europsko i svjetsko tržište. Nakon dugo godina, mogu reći da napokon imamo i pravi proizvod s kojim taj cilj možemo uspješno realizirati. Radi se o našem softveru za upravljanje nabavom i troškovima Ensolva. Svjetska konkurencija je izuzetno jaka, ali uspjeli smo razviti vrhunski sustav koji ima niz inovativnih prednosti nad konkurencijom.”, istaknuo je naš izvršni direktor Perino Krneta.

Osnivač RIS-a i suvlasnik tvrtke, g. Igor Zamlić, spomenuo je kako je izrazito ponosan svime što je tvrtka danas i kako je sretan što je uspio ostvariti svoj primarni cilj – održati tvrtku dugoročno, dok se profesor Pavlić prisjetio samih početaka i s uzvanicima podijelio priču o tome kako su se on i g. Zamlić upoznali.

Sve u svemu, bila je ovo večer za pamćenje: prožeta uspomenama, ali i hrpom planova za budućnost. 25 godina na tržištu nije mala stvar, ali trudit ćemo se biti još bolji, još uspješniji i ustrajati na kvaliteti – ovo je tek početak! Radujemo se novim susretima, a do tad… Bacite oko na našu fotogaleriju.