RIS software dobitnik Premium zelenog certifikata

RIS software dobitnik Premium zelenog certifikata

RIS Software jedna je od najstarijih IT tvrtki u regiji.  Ekološke principe poslovanja promiče već tri desetljeća. S jedne strane ideje o zelenom poslovanju kontinuirano implementira u svoje poslovne procese dok su s druge strane Risovci svojim rješenjima omogućili i brojnim drugim tvrtkama ostvarenje zelenih ciljeva.

– Tehnologija je utjecala na sve aspekte ljudskog života. Suvremena digitalna poslovna rješenja promijenila su načine poslovanja. Između ostalog tvrtkama su omogućila da posao vode uspješno i efikasno sa smanjenim negativnim utjecajem na okoliš. Naša rješenja sadrže niz funkcionalnosti koje imaju i izrazitu ekološku dimenziju, a ideje za mnoge od njih proizašle su iz želje da vlastite poslovne procese učinimo boljima i održivijima. Digitalnu transformaciju poslovanja proveli smo u brojnim tvrtkama, od onih najmanjih pa do velikih kompanija iz javnog i privatnog sektora. Kada govore o postignutim rezultatima, svi naši klijenti osvrću se i na ostvarenje ekoloških ciljeva.

Paperless office je prvi korak ka ekološkom poslovanju

Osim moralnih načela prema svijetu oko sebe, ekološki standardi postaju i zakonska obveza. Zeleno poslovanje u RIS-u je standard. Evo zašto je Premium zeleni certifikat otišao u prave ruke!

Upotreba papira svedena je na minimum!

S Ensolva specijaliziranim sustavom za nabavu ili Faros ERP sustavom praktički nije potrebno tiskati niti jedan jedini list papira. Dokumentaciju čuvamo u digitalnom obliku u virtualnim registrima (projekti, ugovori, narudžbenice, zahtjevi, ulazni računi, izlazni računi, obračun plaća…). Narudžbenice i ugovore šaljemo automatski direktno iz sustava unutar kojega se odvijaju i odobravanja nabavnih aktivnosti. Digitalizacija je zamijenila vlastoručno potpisivanje nadređenih ili pečatiranje prethodno tiskane dokumentacije.

RIS šalje i prima eRačune godinama!

Osim što je proces slanja i primanja računa znatno skraćen i u potpunosti online, nema više gomilanja papira. RIS je s primjenom elektroničkih računa započeo čim su se ostvarili svi preduvjeti za njihovo korištenje, a isto je omogućio i svojim korisnicima Faros ERP sustava.

RIS-ov Faros bio je jedan od prvih ERP-ova u Cloudu! 

Cloud je važan segment koncepta Green IT-ja. Implementacijom Cloud rješenja otvara se velik prostor za uštede resursa i energije, smanjuju se količine hardvera, a podaci se čuvaju u data centrima koji koriste napredne tehnologije. Faros je bio jedan od prvih ERP-ova koji je na našem tržištu ponuđen u Cloudu. Nakon vlastitog data centra, RIS je otišao korak dalje i svoja rješenja je preselio u napredni Oracle data Cloud.

RIS-ove male stvari koje vesele naš planet

RIS-ovi zaposlenici su i osobno ekološki osviješteni pa često svojim prijedlozima i inicijativama pokreću i prihvaćaju eko promjene. Koriste se kvalitetna i napredna računala koja štede energiju. Smanjili su broj kilometara, a samim time i emisiju štetnih plinova. U poslovanje su uveli upotrebu naprednih digitalnih alata za održavanje virtualnih sastanaka i dogovora.

– Smatramo da prostora za napredak ima uvijek. Sada u suradnji s partnerima Moj e-Račun uvodimo uslugu ePlati. Uz navedenu uslugu i naše nove funkcionalnosti u Faros ERP sustavu naši korisnici imat će mogućnost poslovanja po načelima paperless office-a u njegom punom i pravom značenju, bez ijednog tiskanog dokumenta.

RIS u zajednici

Ekologija i održivost u prvom redu ključne su radi generacija koje dolaze. RIS o njima brine i promovira u svojim aktivnostima bilo putem humanitarnih akcija, podupiranja rada sportskih klubova ili putem suradnje s odgojnim i obrazovnim institucijama.

S Premium zelenim certifikatom RIS je potvrdio svoj status Green IT tvrtke i tako ušao u ugledno društvo s još 20-ak tvrtki koje predstavljaju perjanicu domaćeg zelenog poslovanja. Svečana dodjela certifikata održat će se tijekom sljedeće godine.