RIS software na Oracle Autonomous Database radionici

RIS software na Oracle Autonomous Database radionici

RIS Software rado se odazvao pozivu partnerskih tvrtki Oracle Hrvatska i TD Synnex   koje su organizirale zanimljivu radionicu Oracle Autonomous Database. Događanje je okupilo predstavnike domaćih nezavisnih dobavljača softvera (ISV partneri). Risovci su ispričali iskustva o prelasku u Oracle Cloud Data Centar, odgovarajući na ključna pitanja: zašto, kako i što se planira dalje.

RIS je nakon 18 godina održavanja vlastitog data centra, donio stratešku odluku i krajem prošle godine započeo s migracijom svojih poslovnih rješenja na Oracle-ov Cloud servis. Razloga za iniciranje ovog kompleksnog projekta bilo je nekoliko, ali cilj je jedan: osigurati najbolje uvjete i okruženje za razvoj novih proizvoda i pružanje što kvalitetnije IT usluge.

„Oracle je naš dugogodišnji pouzdan partner. S punim povjerenjemSanjin Maržić i Marko Dragičević smo odabrali njihovu uslugu Clouda. Broj korisnika proteklih godina se značajno povećao i u trendu je kontinuiranog rasta. Naš zadatak je osigurati da svi oni imaju zajamčenu dostupnost RIS-ovih usluga. Jedan od razloga je i povećanje razine sigurnosti podataka,“ istaknuli su članovi RIS-ova odjela za istraživanje i razvoj Marko Dragičević i Sanjin Maržić, a kao najvažnije prednosti Oracle Cloud Servisa izdvojili su: skalabilnost, fleksibilnost i predvidivost troškova.

Kao i svaki projekt, preseljenje podataka iz vlastitog Data centra u Oracle Cloud Data centar u Frankfurtu donijelo je i izazove. „Morali smo uskladiti i prilagoditi funkcije u bazi podataka u skladu s Unicode kodnom stranicom. To je bilo prilično izazovno i komplicirano, ali uspješno smo izveli. Također, implementirali smo novi Oracle driver i prilagodili rad s datotekama. Iako smo bili oprezni i sistematični, najviše smo strepili uoči posljednjeg koraka, samog prijenosa podataka jer je riječ o osjetljivom procesu. Sve je prošlo bez ikakvih problema, ” rekli su Risovi stručnjaci naglasivši kako je dobra priprema bila ključna.

Kompleksan sustav Faros ERP za upravljanje poslovanjem uspješno je prebačen u srpnju. Tijekom siječnja sljedeće godine u planu je migracija Ensolva sustava za nabavu.