RIS u Strukovnoj skupini za računalno programiranje i informacijske djelatnosti

RIS u Strukovnoj skupini za računalno programiranje i informacijske djelatnosti

Pozdravljamo inicijativu HGK-a jer vjerujemo da ćemo zajedno lakše ostvariti zajedničke interese

Osnivačka sjednica Strukovne skupine za računalno programiranje i informacijske djelatnosti Hrvatske gospodarske komore – Rijeka održana je 23. studenoga u prostorijama Županijske komore Rijeka. Od 200-ak IT tvrtki s područja PGŽ-a sjednici je prisustvovalo tek 10-ak tvrtki, a među njima bio je i naš predstavnik prof. dr. sc. Mile Pavlić koji je izabran za člana Vijeća Skupine.

Pozdravljamo inicijativu i rado smo se odazvali pozivu HKG jer vjerujemo da zajedno možemo lakše promicati i štiti interese iz područja naše djelatnosti utječući na donošenje propisa i sudjelovanjem na stručnim skupovima. Smatramo da Skupina djelovanjem okviru HGK ima priliku pridonijeti boljoj prepoznatljivosti i plasiranju proizvoda svih tvrtki članica na hrvatskom i inozemnom tržištu.

Skupina je izvrsna prilika za razmjenu iskustava pa je u skladu s tim uvjerenjem prof. dr. sc. Mile Pavlić kao iskusni stručnjak u razvoju softvera i tvorac specijalizirane metodologije MIRIS (skup metoda i uputa čiji je cilj projektirati i izgraditi informacijski sustav) svojim kolegama održao predavanje o RIS-ovim iskustvima u razvoju poslovnih aplikacija u oblaku.

Osnovana 1993. godine RIS je jedna od najstarijih softverskih tvrtki u PGŽ-u i danas s najvišim brojem zaposlenika jedna je od najvećih IT tvrtki koja se bavi razvojem softvera na području županije. Spoj iskustva i mladih snaga rezultirao je razvojem kvalitetnih i prepoznatljivih softverskih rješenja

Osnivanje Strukovne skupine na Kanalu RI