Studenti Odjela za informatiku kad odrastu postanu – Risovci

Studenti Odjela za informatiku kad odrastu postanu – Risovci

Prošli petak, u prostorima riječkog studentskog kampusa na Trsatu, Ivo Mataija, naš direktor prodaje, održao je prezentaciju o tvrtki RIS d.o.o. Prezentacija je bila namijenjena studentima treće godine preddiplomskih studija, studentima diplomskih studija i svima koji su bili zainteresirani upoznati što i kako radi RIS Software.

Drugim riječima, cilj je bio predstaviti se mladima koji će uskoro biti spremni za tržište rada, te ih upoznati s onim što i kako radimo, ukoliko budu željeli nastaviti razvoj svojih vještina na području proizvodnje softvera.

pmi-certifikatNa prezentaciji se govorilo o profilu tvrtke, poslovnoj politici, dosadašnjim projektima i postignućima, te naravno, o proizvodima i uslugama koje nudimo na našem, ali i na stranom tržištu.

Kroz godine, tijekom kojih smo kontinuirano učili i uložili puno truda i rada, danas ponosno možemo reći da smo jedna od većih tvrtki specijaliziranih za planiranje, projektiranje, savjetovanje, izradu, implementaciju i održavanje složenih informacijskih sustava u Hrvatskoj pa ne čudi veliki interes studenata informatike da započnu svoju karijeru upravo ovdje.

Praksa, a možda jednog dana i rad u tvrtki RIS d.o.o.

Ono što je najviše zanimalo okupljene studente je mogućnost suradnje s nama, odnosno mogućeg usavršavanja u tvrtki koja iza sebe ima godine iskustva i mnogo uspješnih projekata, te rad u timu s iskusnim programerima.

RIS d.o.o. već dugo na obostrano zadovoljstvo surađuje s riječkim sveučilištem, osobito s Odjelom za informatiku. Većina zaposlenika tvrtke upravo su bivši studenti Odjela za informatiku, dok neki naši djelatnici rade i tamo, kao profesori.

Trenutno je u RIS-u zaposleno više od 30 ICT eksperata, koji posjeduju brojne certifikate i kontinuirano se usavršavaju, a oko 60% ljudskih potencijala tvrtke radi na stvaranju posebnih, naručenih računalnih rješenja za velike klijente.

Svi koji nisu mogli doći na predavanje, a vide se u programerskim vodama, zainteresirani su za usavršavanje i željeli bi vrijedno iskustvo steći u jednoj od najvećih softverskih tvrtki u Hrvatskoj, i ovim putem pozivamo da nam se jave. Mjesta za mlade, talentirane i željne učenja uvijek ima. : )