U Cape Townu RIS promovirao novo rješenje za Clarion!

U Cape Townu RIS promovirao novo rješenje za Clarion!

Nakon lock downa konačno smo dočekali novo izdanje CIDC-a (Clarion International Developers Conference)! Ove godine oko 180 Clarion programera iz cijelog svijeta, što virtualno što na licu mjesta, po prvi put okupilo se u Cape Townu (do sada je uvijek bilo u Orlandu, op.a.). Na sam jug afričkog kontinenta otputovali su i naši Clarion stručnjaci Marko Golem i Sanjin Maržić. Na eventu su promovirali RIS-ov novi proizvod za Clarion i tako ponovno privukli veliku pažnju Clarionovaca.

Rješenje koje će pomoći Clarion programerima u stvaranju vizualno atraktivnijih aplikacija

S nizom rješenja i dodataka RIS software već godinama doprinosi unapređenju Clariona i poslovnih rješenja izrađenih u tom programskom alatu. Anyscreen je u upotrebi već godinama, a sada je dobio inovativni modul Anyscreen Resizer. AnyScreen je u svojoj prvoj fazi omogućio Clarion aplikacijama da postanu web aplikacije, a s Resizerom će se omogućiti automatsku prilagodbu različitim veličinama ekrana, bez obzira na to je li riječ o web ili desktop aplikaciji.

Unutar AnyScreen Resizera posebno je zanimljiv dodatak pod nazivom Grid Klasa. S njim aplikacije lijepo izgledaju i na mobitelima koji su postali neizostavna podrška u svakodnevnom poslovanju. Svrha Grid Klase je pretvaranje bilo koje liste informacija u različite vrste prikaza. Na taj način krajnji proizvod postaje vizualno atraktivniji i korisniji jer podaci su pregledniji, a ključne informacije zavisno o odabranom prikazu korisnicima su uočljivije, obrazložio je Marko Golem naglasivši pritom kako je pregled podataka s Grid Klasom znatno jednostavniji na mobitelima.

Grid Klasu do kraja godine planira koristiti Ensolva tim za unapređenje modula Pregled materijala i Korisnika kako bi nabavni timovi imali bolji pregled nad ključnim informacijama.

Na fotografijama niže prikazano je kako Grid Klasa uspješno unapređuje i stare aplikacije.

Android klijent omogućit će programerima razvoj različitih funkcionalosti

Dodajmo i to da je posebna radionica održana na temu Android klijenta. Ova napredna aplikacija namijenjena je za androide i omogućava programerima izradu različitih funkcija poput direktnog printanja putem bluetooth uređaja, dodavanje i preuzimanje dokumentacije…

AnyScreen resizer u široj prodaju bit će dostupan uskoro, a njegovu distribuciju u partnerstvu s RIS-om preuzet će američka tehnološka kompanija Softvelocity.