RIS na Case-u: Novi život Clarion aplikacija

Case: I aplikacije mogu dobiti novi život!

I ove godine smo na Case-u!

Na poznatoj developerskoj konferenciji predstavljat će nas Sanjin Maržić iz RIS-ovog R&D odjela. On će 1. ožujka govoriti o razvoju “mini” dodatka kojega smo nazvali AnyScreen i uz čiju smo pomoć pretvorili svoja  Clarion desktop rješenja u moderne aplikacije u Oblaku!

Razvoj tehnologije i promjene trendova postojeće aplikacije čine starima ili zastarjelima. Pokazao je to trend cloud computing tehnologije populariziravši web i mobilne aplikacije. Njihova najveća prednost je dostupnost uvijek i svugdje.  Međutim, ta promjena zadala je glavobolje IT tvrtkama koje su paleti svojih proizvoda nudile – desktop aplikacije. Preko noći su godinama stvarana rješenja (mislimo na desktop aplikacije, op.a.a), s tisućama redaka koda postala zastarjela u novom tehnološkom okruženju. Tvrtke, pružatelji takvih rješenja bile su primorane nešto poduzeti. Tako su se  jedni odlučivali za prepisivanje aplikacija u nove tehnologije dok su drugi gasili svoja desktop rješenja. Oba koraka nisu bila sretna rješenja kako ni za korisnike, tako ni za IT tvrtke. 

RIS je pronašao treće rješenje!

Stvorili smo sofisticirani proizvod nove generacije. AnyScreen je s jedne strane riješio probleme korisnika poslovnih desktop aplikacija razvijenih u Clarionu koji su željeli moderne i dostupne aplikacije i probleme programera s druge strane koji su morali brzo i jednostavno omogućiti postojećim aplikacijama nove web funkcionalnosti.

Pojednostavljeno – dali smo novi život Clarion aplikacijama koje sve do nedavno nisu imale svijetlu budućnost. 

AnyScreen privukao je pažnju američke tehnološke kompanije Softvelocity koja je u partnerstvu s RIS-om preuzela njegovu distribuciju kao dodatnog alata za programski jezik Clarion na svjetskom tržištu.

Poslušajte naš case na Case-u!