Profil tvrtke

RIS d.o.o. je tvrtka u privatnom vlasništvu utemeljena 1993. godine.

Bavimo se projektiranjem, razvojem i održavanjem poslovnih softvera. Tijekom više od dva desetljeća brandirali smo se kao softverska tvornica koja poslovanje temelji isključivo na proizvodnji i implementaciji vlastitih poslovnih rješenja.

Naša poslovna filozofija od osnutka je ista: imati zadovoljne djelatnike koji na najnovijim tehnologijama stvaraju kvalitetna rješenja koja zadovoljavaju potrebe suvremenog poslovanja i u konačnici rezultiraju zadovoljstvom krajnjih korisnika.

Jedna od najstarijih i najiskusnijih IT tvrtki u Hrvatskoj i široj regiji. ERP sustav integrira poslovne procese i povezuje organizaciju. Aplikacija za upravljanje projektima organizira vrijeme i resurse uz uvid u sve aktivnosti. Certifikat za sustav informacijske sigurnosti potvrdio kvalitetu i pouzdanost. Razvijena vlastita SaaS platforma. Jedinstveni proces razvoja softvera nagrađen prestižnim znakom „Izvornohrvatsko”. 1993 1995 2006 2008 2011 2012 Osnivanje RIS d.o.o. MIRIS Thin@ ISO 27001 FAROS Estimus Informacijski sustav za cjelovito poslovanje suvremenog fakulteta i sveučilišta uključuje sve sudionike obrazovnog procesa. Specijalizirani informacijski sustav za potpunu softversku podršku procesu nabave od zahtjeva do ugovora. Razvojem sustava za upravljanje i analizu troškova RIS je regionalni lider u proizvodnji sustava Spend management. Sustav za upravljanje bazom podataka višestruko brži od tradicionalnih sustava. 2012 2014 2015 2016 Lumens5+ IN Memory DB MaxyT eNabava Over 7000 users on all continents

.

Partnerstvom do uspjeha

Svoje klijente smatramo partnerima na zajedničkom putu do poslovnog uspjeha. Postižemo ga kombinirajući znanje i iskustvo dviju strana, pružajući:


 • Instrumente i alate koji osiguravaju sigurnost, stabilnost i kontinuitet kroz duža vremenska razdoblja

 • Implementaciju cjelovitih specijaliziranih rješenja kao podršku poslovnim procesima

 • Pratimo i koristimo nova dostignuća i tehnologije na informatičkom tržištu

 • Kontinuirano razvijamo i unapređujemo informacijske sustave


 • Brzu i ekspeditivnu korisničku podršku

 • Uz informatička znanja, djelatnici se specijaliziraju za različite poslovne procese, ovisno o projektu na kojemu rade (računovodstvo, nabava)

 • Naši korisnici ne moraju biti informatičari da bi svakodnevno i efikasno koristili naša rješenja

 • Gradimo partnerski odnos temeljen na POVJERENJU

.

Kompetentni tim

Ključni faktor za uspjeh su ljudi – zapošljavamo preko 30 ICT eksperata koji posjeduju niz stručnih certifikata i kontinuirano ulažu u svoje usavršavanje. Osim informatičkih znanja, naši djelatnici specijaliziraju se za poslovne procese koja podržavaju naša rješenja. Po načelu timskog rada i dijeljenja znanja, svi članovi tima spremni su u bilo kojem trenutku preuzeti radne zadatke od svojih kolega.

Razvoj vlastitih rješenja

Vlastita proizvodnja rješenja osigurala nam je značajnu konkurentsku prednost, osobito u dijelu pružanja usluga održavanja sustava i korisničke podrške. Definiran proces razvoja softvera omogućio nam je poznavanje svake linije koda što znači da u svakom trenutku možemo brzo i efikasno, bez angažiranja treće strane, reagirati na zahtjev korisnika. Takav način rada omogućava nam isporuku kvalitetnih i fleksibilnih poslovnih rješenja.

Vizija

Na tržištu šire regije kvalitetnim i pouzdanim poslovnim rješenjima te vrhunskim uslugama istaknuti se kao informatički partner broj jedan.

Misija

Transformirati svakodnevne poslovne zadatke u zadovoljstvo i uspjeh. Razumjeti potrebe korisnika, kontinuirano razvijati nove proizvode i beskompromisno inzistirati na kvalitetnim rješenjima.

Iskustvo

Svoje poslovanje razvijali smo u skladu s tržišnim kretanjima i potrebama. Započeli smo izradom projekata za informacijske sustave, a potom smo se usmjerili ka izradi softvera po narudžbi i pružanju usluga po principu „ključ u ruke“. Posljednjih godina fokusirali smo se na razvoj specijaliziranih poslovnih sustava. Uz projektne sustave po narudžbi velikih kompanija, samo posljednje desetljeće iz našeg pogona izašlo je sedam vrhunskih softverskih rješenja koja sadrže i po nekoliko stotina modula.

Tijekom više od dvadeset godina rada kreirali smo bogatu bazu znanja iz različitih poslovnih područja, a posebno smo se specijalizirali za:

 • Nabavu
 • Financije
 • Računovodstvo
 • Trgovinu
 • Bankarstvo
 • Osiguranje

MIRIS

Sva svoja rješenja razvili smo po principima vlastite metodike MIRIS (Metoda Izgradnje i Razvoja Informacijskih Sustava)
u kojoj su sumirana znanja i iskustva s detaljnim prikazima i definiranim procesom razvoja softvera. Obuhvaća:

 • Planiranje,
 • Analizu,
 • Projektiranje,
 • Izradu,
 • Implementaciju,
 • Održavanje sustava
 •  Dugoročna podršku.

Principe metodike MIRIS priznaju informatički stručnjaci, a često se koristi kao gradivo na fakultetima.
Mnogi studenti informatike znanje iz modeliranja informacijskih sustava  stjecali su upravo uz pomoć MIRIS-a.

Od 2005. godine MIRIS je prva i još uvijek jedina hrvatska metodika procesa razvoja softvera koja je nosilac prestižnog znaka “Izvorno hrvatsko“.

Nagrada za doprinos razvoju poduzetništva u JI europi (2017.)

Menadžer godine po izboru HUP Crome (2016.)

Posebno priznanje HGK Rijeka (2015.)

 

 

Za sustav upravljanja kvalitetom RIS posjeduje ISO 9001 certifikat iz djelatnosti projektiranja, programiranja i održavanja informacijskih sustava i aplikacija, usluge data centra.

 

 

Za sustav informacijske sigurnosti RIS posjeduje certifikat ISO 27001.

 

 

ISO/IEC 20000 priznata je kao najbolja praksa u području pružanja IT usluga.